MAXIN’S tipy

Odídencom z Ukrajiny zabezpečujeme prácu aj jazykové kurzy

  • Dominika Čeklovská
  • 25. septembra 2023
Odídencom z Ukrajiny zabezpečujeme prácu aj jazykové kurzy

Práca, bývanie a schopnosť dohovoriť sa sú pre každého z nás veľmi dôležité. Ešte väčší význam majú pre ľudí, ktorí boli nútení opustiť svoj domov, svoju krajinu a žijú (dočasne) v zahraničí. MAXIN´S Group zamestnáva viac ako 800 odídencov z Ukrajiny. Okrem práce im zabezpečujeme aj jazykové kurzy.

Schopnosť dohovoriť sa má vplyv na kvalitu pracovného aj osobného života v cudzej krajine. V ostatných troch mesiacoch MAXIN´S Group prostredníctvom e-learningového kurzu pomohla zlepšiť jazykové schopnosti piatim desiatkam Ukrajincov, ktorí u nás pracujú.
Kurz slovenského jazyka im pomôže nielen lepšie sa cítiť a ľahšie sa začleniť do spoločnosti, ale aj pri práci a kariérnom raste.
Cieľom online jazykového kurzu, ktorý je organizovaný a financovaný Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny, je naučiť utečencov z Ukrajiny predovšetkým komunikáciu potrebnú v pracovnom prostredí, aby sa na pracovisku cítili príjemne a produktívne. Dôležitý je však aj život mimo práce, preto sa utečenci snažia vzdelávať v jazyku komplexne.

Zamestnanie najmä v priemysle

Od začiatku vojny na Ukrajine poskytujeme našim zamestnancom – odídencom z Ukrajiny – maximálnu možnú pomoc a podporu. Od pomoci pri vybavovaní štatútu odídenca cez pomoc pri hľadaní ubytovania, služieb pre rodiny až po odbúravanie jazykovej bariéry. Naši HR konzultanti a tlmočníci poskytujú súčinnosť pri adaptácii utečencov do pracovného pomeru, ako aj počas ich pracovného pomeru na projekte.
Aktuálne MAXIN´S Group zamestnáva viac ako osem stoviek odídencov, a to prevažne v automobilovom a elektrotechnickom priemysle. Ako silná personálna agentúra, pôsobiaca na slovenskom aj českom pracovnom trhu, sa v maximálnej možnej miere snažíme nájsť odídencom prácu v ich pôvodnom odbore, no zatiaľ je to možné len v menšej miere.

Dôvodom je na jednej strane dopyt pracovného trhu prevažne po pracovníkoch v automotive a elektrotechnickom priemysle a na druhej strane jazyková bariéra. Vzdelávanie v jazyku našej krajiny je pre utečencov naozaj dôležité, preto budeme v kurzoch slovenského jazyka pokračovať.

Odídenci tak môžu začať pracovať na pozíciách, ktoré si nevyžadujú takú jazykovú alebo profesionálnu zručnosť, a postupne so zlepšovaním sa v jazyku môžu napredovať v rámci svojej profesie.

Hľadáte prácu?

Nechajte nám svoj kontakt a my sa vám ozveme.

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...

Logo pre motory jws.
Logo volkswagen na čiernom pozadí.
Automobilové logo Snop na čiernom pozadí.
Logo pre skupinu pvl.
Hliníkové logo Nueman na čiernom pozadí.
Logo pre kongsberg automotive.
Je to riadenie prietoku vzduchu v automobiloch.
Logo Hyundai transys na čiernom pozadí.
Neváhajte nás kontaktovať
Nenašli ste pracovnú ponuku, ktorú ste hľadali?

Volajte na bezplatnú infolinku

0800 365 800

alebo nám zanechajte svoj telefonicky kontakt

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...