MAXIN’S news

Čo odporúčajú personalisti vysokoškolákom?

  • Viliam Dzuriš
  • 15. marca 2024

Nízka miera nezamestnanosti, veľký odliv ľudí do predčasného dôchodku a výrazne slabšie generačné ročníky po roku 2000 spôsobujú na trhu práce zamestnávateľom problém. Nie je ľahké nájsť a udržať si vyhovujúcich zamestnancov. Firmy ich hľadajú aj medzi študentmi a absolventmi vysokých škôl.

V porovnaní s minulosťou sa dnes už nepracuje u jedného či dvoch zamestnávateľov až do dôchodku. Naopak, dostatok príležitostí a menšia ochota znášať nie úplne vyhovujúce podmienky vedú ľudí k častému striedaniu zamestnania. Najmä mladí ľudia riešia aj najmenšiu nespokojnosť v práci hľadaním novej príležitosti.

Najvyššia miera fluktuácie je už tradične v segmente služieb, ale bojujú s ňou zamestnávatelia vo všetkých oblastiach. Využívajú pritom rôzne stratégie, ako si udržať zamestnancov, s ktorými sú spokojní.


Rodinná atmosféra dokáže veľa

Roman Kučera, Business Development & Quality Director personálnej agentúry MAXIN´S Group, odporúča na znižovanie fluktuácie a udržanie si (najmä mladých) zamestnancov niekoľko spôsobov finančného aj nefinančného charakteru. Zaraďuje medzi ne motivačnú mzdu v závislosti od výkonnosti, produktivity práce a plnenia cieľov, ale aj možnosť zamestnancov rásť. Tieto princípy aplikuje aj vo vlastnej firme.

„Naša spoločnosť sa snaží neustále aj rastom zamestnancov budovať a upevňovať rodinnú atmosféru, ktorá okrem mzdy dokáže zavážiť pri uvažovaní o zmene zamestnania. Okrem toho, že máme dvakrát ročne celo firemný teambuilding, naši zamestnanci majú priamy kontakt na vedenie spoločnosti, aby sa s nami mohli spojiť pri riešení akéhokoľvek problému. Rodinnú atmosféru budujeme aj spoločnými obedmi či inými kultúrno–spoločenskými aktivitami, aby sa každý zamestnanec v našej spoločnosti cítil dobre,“ povedal Roman Kučera.

Zdroj: Pravda | Rubrika: Kam na vysokú školu | Strana 20 | Dátum vydania: 30. 1. 2024

 

Hľadáte prácu?

Nechajte nám svoj kontakt a my sa vám ozveme.

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...

Logo pre motory jws.
Logo volkswagen na čiernom pozadí.
Automobilové logo Snop na čiernom pozadí.
Logo pre skupinu pvl.
Hliníkové logo Nueman na čiernom pozadí.
Logo pre kongsberg automotive.
Je to riadenie prietoku vzduchu v automobiloch.
Logo Hyundai transys na čiernom pozadí.
Neváhajte nás kontaktovať
Nenašli ste pracovnú ponuku, ktorú ste hľadali?

Volajte na bezplatnú infolinku

0800 365 800

alebo nám zanechajte svoj telefonicky kontakt

Zadajte vaše telefónne čislo.
Súhlaste so spracovaním osobných údajov.

Správa sa odosiela ...